Zaterdag 4 mei 2019.

Al om 09:30 waren Adrie Boele en René Vliegenthart bezig de proefluifel (eigen ontwerp) aan de zeilaanhanger op te zetten. Vervolgens was de opblaasboot aan de beurt en kwamen de deelnemers druppelsgewijs aan. Inclusief de havenmeester Leen Stok, 9 man.
2019 5

Er stond een stevige wind en schoven dreigende regenwolken voorbij. De boeien werden door René uitgezet en de boten voorbereid voor de wedstrijd. Al tijdens de voorbereidingen kreeg Jan van Alebeek problemen met de verbinding van de giek aan de mast en de verbindingen van het grootzeil aan de mast. Wim Driessen en René Vliegenthart boden nuttige hulp.
De wind werd nog harder en waarna de havenmeester, in overleg met de deelnemers, besloot de wedstrijd niet door te laten gaan. Jammer voor de enthousiaste deelnemers. Ook de boot van Dick van de Wetering kreeg tijdens het voortvaren een gebroken giek.
2019 6

De nieuwe digitale starttechniek van Wim, beproeft en aangepast bij de oefenzeildag, stond klaar. De luifel heeft de harde wind doorstaan, maar alles moest helaas weer opgeruimd worden. We kijken uit naar de volgende zeildag op 25 mei.

Jan van Alebeek

Oefenzeilochtend

Zaterdag 13 april 2019.

Vandaag begon voor de zeilers binnen onze vereniging het vaarseizoen weer. Er stond voor vandaag een oefenochtend op het programma, waarbij de zeilers de mogelijkheid hadden om hun boten te testen en te kijken of ze de winter goed door waren gekomen.
2019 1

Voor dit doel was de zeilkar ook aan de waterkant aanwezig, zodat er nog wat boeien uitgelegd konden worden en ook onze rubberboot lag gebruiksklaar in het water. Toen ik bij het vaarwater aankwam, waren er al 7 leden actief bezig. Maar wat was het koud aan het water. Onderweg had ik in de auto al gezien dat het slechts 5 graden warm was, maar bij het uitstappen leek de temperatuur nog veel lager. Jammer genoeg had ik mijn handschoenen niet bij me. 

2019 2

Hetgeen mij op een “paar haast bevroren” handen kwam te staan. Hierdoor was het optuigen van mijn zeilboot ook geen pretje. Maar ja na enige tijd was ik toch klaar en kon met mijn boot te water. Onder de al reeds varende boten kon ik voor mij 3 onbekende boten ontwaren. Wim Driessen was met een nieuwe boot, de oude zeilboot van Robert Kunst, en ook Robert Beenes had een nieuwe boot van de J-klasse bij zich, welke hij had overgenomen van Jan van Alebeek. De laatste was zelf ook met zijn J-klasse boot. Ook Ronald de Graaf had een andere boot bij zich, welke erg snel voer. 

2019 3

Al met al belooft het dus een spannend zeilseizoen te worden. Naast de nieuwe boten had Wim Driessen zich ook nog bezig gehouden met het maken van een nieuw strafprotocol. Nu niet meer met een bandje maar werkend op een tablet. Het werkte prima, hoewel ik de vertrouwde stem van Edward van Baarle na zoveel jaar toch wel even miste. Het werkte prima, allen jammer dat de laatste 30 seconden niet verder worden aangegeven. Dit vond ik altijd wel erg prettig. Al met al was het een erg koude maar toch wel geslaagde ochtend.
2019 4

En nu op naar de eerste echte wedstrijd op 4 mei a.s.

Henk van Hattem

zeilen 2018

   
© SMVR 2009 - 2019 (By Ron Jongeneel)